2020-12-18

Arabiska mediers rapportering om Realheart når över 100 miljoner tittare

Under en längre tid har arabiska medier signalerat ett intresse för Realhearts artificiella hjärta och dess grundare Azad Najar. Nyheten har tagit fart under hösten och den senaste månaden har tio olika kanaler gjort reportage om Realheart. Sammantaget når dessa medier över 100 miljoner av världens 300 miljoner arabtalande.

Realheart grundare och VD Azad Najar är född i irakiska Kurdistan och flydde till Sverige under Saddam Husseins regim för 25 år sedan. Nu har den arabtalande världen fått upp ögonen för honom och Realhearts arbete med att utveckla världens första artificiella fyrkammarhjärta.

Under den senaste månaden har tio olika kanaler valt att göra reportage om Realheart och Azad Najar. Kanalerna sänder från platser såsom USA, Europa, Irak, Turkiet, Jordanien och Syrien och når över 100 miljoner av världens 300 miljoner arabtalande personer var de än bor.

Några av de mest namnkunniga medierna är AlHurra med huvudkontor i Washington och 26 miljoner tittare i veckan och al-Iraqia som är den ledande kanalen i Irak vars sändningar ses av 40% av befolkningen. Även det kurdiska mediahuset Rudaw vars sociala mediekanaler har 10 miljoner följare uppmärksammar Realheart.

”Det tycks som att den arabtalande befolkningen i världen har ett särskilt intresse för vår verksamhet. Hur mycket det beror på mitt ursprung från irakiska Kurdistan vet jag inte, men det är mycket glädjande att budskapet om vår verksamhet får sådan exceptionell spridning. Särskilt som den färdiga produkten kommer kunna hjälpa människor över hela jorden”, säger Azad Najar.