2018-05-09

Ernst Westman föreslås som ny styrelseledamot i Real Heart

Ernst Westman, medgrundare och f.d. koncernchef i Boule Diagnostics föreslås av valberedningen i Scandinavian Real Heart som ny styrelseledamot att väljas på bolagsstämman den 24 maj.

Med lång internationell erfarenhet av diagnostik- och life science-industri är Ernst en starkt meriterad industrialist som nu föreslås till inval i Real Hearts styrelse. Ernst Westman är civilingenjör i kemiteknik med specialisering inom medicinsk molekylärbiologi. Han var medgrundare till Boule Diagnostics 1994 och VD och koncernchef fram till den 31 mars 2017.

Boule Diagnostics är idag världsledande inom decentraliserad blodcellräkning och bolagets aktie är noterad på Nasdaq Stockholm sedan 2011. Innan det har han haft ett antal ledande positioner inom Internationellt verksamma Life Science-företag, bland annat Pharmacia LKB Biotechnology AB och AB Biodisk.

Ernst Westman kommenterar:

”Real Heart är ett innovativt företag med en produkt som kan komma att bli revolutionerande inom hjärtpumpsmarknaden. Bolaget går nu in i nästa utvecklingsfas och jag hoppas kunna bidra med mitt kunnande och mina erfarenheter från den resa jag gjort i Boule Diagnostics. Jag ser med stor entusiasm fram emot att kunna bidra till Real Hearts fortsatta utveckling”

Styrelseordförande Göran Hellers kommenterar:

“För ett tillväxtbolag som Real Heart är det en stor tillgång att få en styrelseledamot med lång, praktisk erfarenhet av att bygga framgångsrika företag. Ernst har genom sina erfarenheter från Boule kunskap om att ta ett bolag från innovation till marknad och passar därmed perfekt för rollen.

 Vi är mycket glada att Ernst vill engagera sig i Real Heart och jag ser fram emot att jobba tillsammans med Ernst och övriga styrelseledamöter för att ta Real Heart till nästa nivå”