2019-09-25

Ny vetenskaplig artikel publicerad

Scandinavian Real Heart fortsätter utvecklingsarbetet på flera områden. I en ny studie av företagets unika artificiella hjärta (TAH), har en prototyp av hjärtpumpen utvärderats i en pilotstudie som visar hur den kan implanteras i människokroppen. Den internationella tidskriften ”Artificial Organ” har publicerat studien med rubriken ”Evaluation of the novel total artificial heart Realheart in a pilot human fitting study”.

I studien redovisas hur implantationstekniken av Realheart TAH utvecklats. En stor fördel med Realheart TAH ligger i pumpens flexibla design eftersom pumpen anpassar sig efter den tillgängliga platsen i bröstkorgen. Då pumpen dessutom är byggd i två separata halvor, kan varje halva placeras i respektive sida av bröstkorgen.

” Vi fortsätter utreda och verifiera olika delar av projektet på ett vetenskapligt sätt. Avsikten är dels att förstärka bolagets position internationellt och dels för att i tidigt skedde kunna optimera protokollet för implantationenstekniken hos människa. Vi håller samtidigt på att utveckla Realheart TAH efter kraven från FDA” säger Azad Najar VD och grundare.

Länk till artikeln > >https://rdcu.be/bRMHU