2018-10-11

Real Heart dominerar på internationell hjärtpumpskonferens

Real Hearts utvecklingsarbete röner stort internationellt intresse. Det står nu klart att företaget kommer presentera sina resultat vid tre olika tillfällen under ISMCS, världens största hjärtpumpskonferens, som hålls i Japan i slutet av oktober. Med på scenen är de världsledande forskarna Dr Katharine Fraser och Dr Libera Fresiello för att prata om de första resultaten från forskningssamarbetet med Real Heart.

För 26:e året i rad anordnas världens största konferens inom hjärtpumpstekniken: ISMCS. Det här året i Japans huvudstad Tokyo. Det var under den här konferensen förra året som Real Hearts artificiella hjärta för första gången presenterades internationellt och rönte stort intresse. I år ges Real Heart utrymmet att tala vid tre olika tillfällen. Det är unikt och en signal om den globala nyfikenheten kring företagets forskning.

Dr Katherine Fraser är en världsledande forskare inom datorsimulering av hjärtpumpars effekt på blodet. Real Heart har under sommaren inlett ett samarbete och Dr Fraser kommer delge sina första resultat kring det artificiella hjärtats inverkan på blodet.

Dr Libera Fresiello är känd för sin banbrytande forskning kring hjärtpumpspatienter och träning, vilket hon bland annat har genomfört i en avancerad hybridsimulator. Denna kan analysera hur hjärtpumpen interagerar med kroppen i olika situationer, exempelvis under träning eller vid högt blodtryck. Dr Fresiello kommer att presentera sin analys av det blodflöde RealHeart kan åstadkomma genom justering av olika parametrar samt hur flödet ser ut i detalj.

”Vi är mycket stolta över att återigen få presentera Real Hearts framsteg för en internationell publik av experter. Den respons vi fick vid förra konferensen var mycket värdefull och ledde till att vi identifierade flera potentiella samarbetspartners. Det här är en chans att utöka vårt globala nätverk inom industrin ytterligare. Vi är också väldigt glada över att konferensen har accepterat Dr Fraser och Dr Fresiellos presentationer. Det betyder mycket för oss att få en objektiv analys av vårt hjärtas prestanda från ämnesexperter och vi ser fram emot att redogöra för deras slutsatser efter konferensen.” säger Azad Najar, Real Hearts VD och innovatör.