2019-02-26

Realheart får erkännande i amerikansk medicinsk tidskrift

Realheart är ett av de ledande företagen inom totala artificiella hjärtan, enligt tidskriften Cardiac Interventions Today, vilket framkommer i en artikel som publicerades igår.

Cardiac Interventions Today är en etablerad amerikansk tidskrift som är inriktad på att lyfta den senaste tekniken och kliniska studier kring hjärt-och kärlsjukdomar.

Artikeln med titeln “The Next Wave of Mechanical Circulatory Support Devices” som nyligen publicerats syftar till att påvisa hur långt utvecklingen inom mekanisk teknologi för hjärtstöd har kommit. Artikeln tar upp såväl företag som utvecklar hjärtassister som totala artificiella hjärtan. I den sistnämnda kategorin lyfts Realheart fram som ett av de främsta företagen. Det är särskilt det pulsativa blodflödet som gör att bolaget får erkännande.

Artikeln är skriven av Professor Robert D. Dowling, hjärtkirurgispecialist och tidigare direktör för hjärttransplantations- och hjärtassistansprogrammet vid Jewish Hospital & St Mary's Healthcare i Pennsylvania. Dowling anses vara en pionjär inom implantationer av artificiella hjärtan. Medförfattare är Dr. Carlo R. Bartoli, en praktiserande hjärtspecialist i Philadelphia och känd för sin forskning kring blodskada och biverkningar av hjärtpumpsbehandling.

”Att någon som Robert Dowling skriver om vårt Västeråsföretag i den här tunga amerikanska tidskriften och etablerar Realheart hos tusentals hjärtkirurger och andra specialister gör mig oerhört stolt”, säger Realhearts VD Azad Najar.

Hela artikeln kan läsas här: https://citoday.com/2019/02/the-next-wave-of-mechanical-circulatory-support-devices/