2019-12-17

Realheart ställs ut på Tekniska museet

I mars 2020 startar Tekniska museet i Stockholm sin nya utställning kallad Hyper Human där Realheart kommer medverka.

Realheart har fått möjligheten att vara en del av Tekniska museets nya utställning Hyper Human för att visa upp svensk medicinteknisk innovationskraft. Det sker på samma yta som tidigare svenska innovationer såsom hjärt- och lungmaskinen, pacemakern och hjärtklaffen.

Företagets produkt Realheart TAH kommer exponeras som en del av den fasta utställningen under en period av fem år.

”Jag är mycket glad över det här. Det är första gången vårt artificiella hjärta kan beskådas på nära håll av allmänheten. Att vi blir tillfrågade av Tekniska museet att delta i Hyper Human vittnar både om att Realheart anses vara medicintekniska pionjärer och att det finns ett stort publikt intresse för bolaget och det vi ska åstadkomma”, kommenterar Azad Najar, Realhearts VD och grundare.

Om Hyper Human

Hyper human – en del av Tekniska museets långsiktiga satsning på teknikens allt närmare relation till människan – är en utforskande upplevelse om att leva i symbios med tekniken. Man kommer bland annat adressera AI, övervakning och förstärkning av människokroppen. Utställningen öppnar i mars 2020 och pågår i fem år. Läs mer om utställningen här: https://www.tekniskamuseet.se/upplev/utstallningar/hyper-human/