2022-10-03

Realhearts vd framträder vid Fokus Patient den 5 oktober

Pressmeddelande 2022-10-03

Den 5 oktober framträder Realhearts vd Ina Laura Perkins vid ''Transplantation forum'' arrangerat av Fokus Patient i samarbete med Livet som Gåva och European Society of Organ Transplantation, ESOT, vid City Conference Center i Stockholm.

''Transplantation forum'' är en del av ett tre dagar långt forum där vårdprofession, patienter, företag och andra intresserade kan få en nulägesbild över utvecklingen och diskutera aktuella frågor på transplantationsområdet i Sverige och världen. Bland de medverkande finns bland annat Dr Bartley Griffith, en amerikansk kirurg som nyligen genomförde en uppmärksammad transplantation av ett grishjärta till en människa.

Realhearts vd Ina Laura Perkins är inbjuden att hålla en presentation med rubriken ''När organen inte räcker till'' i blocket som handlar om framtidens organ och organdonationer.

– Jag ser fram emot att få berätta för framtida beställare, vårdgivare och patienter om Realheart och alla fördelar det kan erbjuda som ett komplement till transplanterade alternativ i framtiden. Ett artificiellt hjärta ställer inte samma krav på förvaring utan kan tas direkt från hyllan och därmed vara akut tillgängligt – både som en permanent lösning och som en brygga mellan det mänskliga hjärtat och andra alternativ. Patienten behöver heller inte ta immunhämmande läkemedel resten av livet, som efter en transplantation, säger Ina Laura Perkins, vd för Realheart.

Programmet i sin helhet finns här.